Tercie v Hrdličkově muzeu

CoRyaSLA4KwMOZ7RMwDeDhto_ovgtZGkku4zvIf5304uM11Vi3kGDOrZLOP2ZThvM_FE-00Pravidelná exkurze za historií vývoje člověka v Hrdličkově muzeu se konala 25. března 2015. I přes závadu na lokomotivě vlaku jsme do hlavního města přijeli plni očekávání a neskrývaného elánu. Přálo nám i počasí a celým dnem nás provázelo příjemné jarní sluníčko. Čepice po celou dobu zůstaly pohodlně uloženy v našich batozích.

Po příchodu do Hrdličkova muzea jsme se rozdělili do dvou skupin. Valná většina studentů si vybrala základní prohlídku, ale našli se i tací, které zlákala možnost workshopu se zajímavým názvem „Sběratelé kostí – složte si člověka“.

Ať už si studenti vybrali jakkoli, obě možnosti byly velmi zajímavé a poučné. Dozvěděli jsme se například, že název „mumie“ je odvozen od slova mumio, znamenající hnědavou až černou barvu.

Kvůli rannímu jeden a půl hodinovému zdržení jsme bohužel nestihli druhou plánovanou aktivitu –  Neviditelnou výstavu. Máme ji přesunutou na příští školní rok, všichni se už těšíme.

Poté nás čekal pouze rozchod na Václavském náměstí a následná cestu domů, jež se naštěstí obešla bez dalších komplikací.

Patrik Vondráš, tercie

To top